SOS SHOYU BIO 250 ml - LIMA Zobacz powiększenie

SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml - LI MA

5411788037891

Nowość

Więcej informacji

Opis

SKŁADNIKI
woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)

OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracilł charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Produkt pasteryzowany

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 246 kJ / 59 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,0 g
Sól - 14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.