PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 1 50 g - BATOM Zobacz powiększenie

PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 1 50 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

5907709953376

Nowość


Produkt dostępny od:03.04.2023

Szczegóły

Wybranego produktu nie ma juz na stanie

33,04 zł

-0%

Cena za kg/l:217,37 zł
Waga/objętość:0.15kg/l

Więcej informacji

Opis

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYch, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.