Więcej informacji
Opis
SKŁADNIKI
SOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Tradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI - minimum 1 rok.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1029 kJ/247 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 g
Węglowodany - 7,3 g
w tym cukry - 0,8 g
Błonnik - 8,8 g
Białko - 23 g
Sól - 8,8 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.