Więcej informacji
Opis
SKŁADNIKI
mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1362 kJ / 323 kcal
Tłuszcz - 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 61 g
w tym cukry - 10 g
Błonnik - 13 g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.