Więcej informacji
Opis
SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania.
Zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut (al dente 5 minut). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 7 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu