Opis
Lisner a'la Matjas Filety śledziowe w oleju 220 g
Marka:Lisner
Producent:Lisner Sp. z o.o.
Tekst dotyczący alergenów: Produkt może zawierać:
skorupiaki,
mleko,
seler,
soję,
gorczycę i
jaja.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Solone filety śledziowe w oleju rzepakowym.
Adres firmy: ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 Poznań
Opis produktu: Tradycyjny Matjas o słonawym posmaku to doskonała baza do przyrządzania różnorodnych potraw. Wspaniale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego czy sałatek. Stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz łatwo przyswajalnego białka. Podawany z cebulką, zielem angielskim, papryką czy suszonymi pomidorami - zachwyci podniebienie każdego smakosza.
O marce: Lisner w trosce o środowisko
Dziękujemy za wybór produktu spełniającego globalne standardy MSC w zakresie zrównoważonego rybołówstwa. Razem chronimy ryby dla obecnych oraz przyszłych pokoleń.
www.msc.org/pl
Przygotowanie i stosowanie: Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Adres producenta: Lisner Sp. z o.o.
ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 Poznań
Adres zwrotny: Lisner Sp. z o.o.
ul. Strzeszyńska 38/42
60-479 Poznań
: 220
Składniki podstawowe
79% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, dekstroza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytrynian sodu), substancja konserwująca (kwas benzoesowy)], olej rzepakowy, *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1) lub Morzu Norweskim (2) za pomocą włoków pelagicznych (A) lub okrężnic (B), Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia,
Składniki odżywcze
Składnik: | w 100 g produktu po odsączeniu**: |
Wartość energetyczna: | 883 kJ / 212 kcal |
Tłuszcz: | 15,7 g |
w tym: | |
Kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,6 g |
Węglowodany: | 0,1 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 17,7 g |
Sól: | 6,4 g |
**Możliwe naturalne odchylenia. | |
|