BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM BEZG LUTENOWY BIO 40 g – AMYLON

8594006668361

Nowość

3,57 zł

-0%

Cena za kg/l:77,61 zł
Waga/objętość:0.05kg/l

Więcej informacji

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8 %), mielony cynamon* (3 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania. Do pozostałego MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do
zgęstnienia. Budyń można przygotować również na napoju SOJOWYm, czy OWSIANYm. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.