Przed złożeniem zamówienia na warzywa i owoce koniecznie przeczytaj informację.

Przecena! BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40  g - AMYLON Zobacz powiększenie

BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g - AMYLON

8594006666480

Nowość

2,59 zł

-0%

2,59 zł

Cena za kg/l:56,30 zł
Waga/objętość:0.05kg/l

Więcej informacji

Opis

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.