MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) SPAGHETT I BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO Zobacz powiększenie

MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY) SPAGHETT I BEZGLUTENOWY BIO 250 g - ALCE NERO

8009004811522

Nowość

6,96 zł

-0%

Cena za kg/l:26,07 zł
Waga/objętość:0.27kg/l

Więcej informacji

Opis

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8/10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.